En Hud- och Spa terapeut utbildning att vara stolt över!

Dermaschool Sweden erbjuder en professionell och toppmodern utbildning inom Hud- och Spa terapi vilket leder till en examen som auktoriserad Hud- och Spa terapeut. Vår uppgift är att ge dig en så innehållsrik och uppdaterad utbildning som möjligt vilket efter examination skall leda till ett framtida jobb inom branschen. Vårt mål är att du efter examen skall känna dig stolt över din utbildning hos oss!

{{extlinks}}

Förutom en klassisk och traditionell utbildning erbjuder Dermaschool Sweden även en fördjupning i laserterapi och medicinsk hudvård samt utbildning i hälsa och självutveckling vilket vi är helt unika i Sverige med att utbilda inom.

Utbildningen bedrivs i nyrenoverade, toppmoderna lokaler i centrala Kalmar vilket är en stad som är i ständig utveckling. Här finns förutom närheten till Öland ett stort utbud av restauranger, uteliv och kultur vilket kommer göra din utbildningstid både rolig och innehållsrik på många olika sätt. Kalmar är dessutom generellt sätt billigare att studera och bo i jämfört med i storstadsorterna vilket gör att din utbildning blir mer kostnadseffektiv. Om du är från annan ort som exempelvis Stockholm, Malmö och Göteborg tveka inte att kontakta oss om du har frågor kring detta.

ansiktsmask_1_800.jpg

Karriärmöjligheter efter din utbildning hos oss

Fördelen med att utbilda dig till både Hud- och Spa terapeut är att du breddar dina möjligheter till jobb efter examination. Du kan efter vår utbildning bland annat jobba på hudsalonger, spa, kryssningsbåtar, i samarbete med plastikkirurgi, som massör, försäljare/rådgivare för olika hudvårdsmärken i butik samt driva egen salong. Detta ger dig möjligheten att hitta din egen nisch inom en mycket spännande och utvecklande bransch.

Under din utbildning hos oss

För att du som elev skall bli så erfaren och kunnig som möjligt arbetar vi parallellt med både teori och praktik under utbildningstiden vilket ger dig självförtroende och en större säkerhet efter examination.

Under utbildningstiden jobbar ni i par för att få känslan av att både behandla och ta emot en behandling. Efter ca tre månader kommer du, under trygga förhållanden och under uppsikt från våra salongslärare, börja ta emot kunder i skolans egen elevsalong, Kalmar Beauty Center. Elevsalongen finns till för att du som elev skall få så mycket erfarenhet som möjligt innan examen.

Förutom de traditionella ämnena kommer du kontinuerlig under utbildningstiden få lyssna till olika gästföreläsare inom bl.a. självutveckling, hälsa och ergonomi. Allt för att ge dig fler verktyg inför ditt framtida arbetsliv.

De klassiska ämnena i utbildningen är:

Praktiska ämnen Teoretiska ämnen
Ansiktsbehandling
Frans och brynfärgning
Make up
Manikyr
Pedikyr
Massage
Elektroterapi
Epilering
Spa
Salongsrutiner
Vaxning
Anatomi/fysiologi
Dermatologi
Kemi
Fysik
Affärskunskap
Försäljning
Näringslära
ABC
Hjärt och lungräddning
Specialarbete
 produkter_800.jpg

Utbildningens omfattning

Utbildningen är på helfart 1 år (2 terminer) och innehåller sammanlagt 1800 timmar. Under sommaren har vi uppehåll fyra veckor samt två veckor över jul och nyår. Skoltiderna är normalt vardagar 09.00-17.00 men varierar de dagar man har salongsövning.

Skolans specialämnen

Laserterapi
Den medicinska hudvården är en stor och mycket intressant del av yrket och därför tycker vi det är viktigt att denna del finns med i din utbildning. Vi kommer aktivt att jobba med medicinsk hudvård och syrabehandlingar. Allt i kombination med den traditionella hudvården.

Du som elev kommer att få utbildning i laserterapi där vi jobbar med, permanent hårborttagning, kärlbrottagning, hudslipning vid acneärr och hudföryngring. Laserterapin kan även påskynda läkning av blommande acne samt eksem och rocacea.

Självutveckling
Vi kommer löpande under året att jobba med hälsa och självutveckling vilket vi anser är en viktig ingrediens i denna bransch. Detta gör vi för att du som elev skall få möjlighet att jobba och utveckla dig själv vilket bla. kommer leda till att du lättare kommer kunna hantera stressade och pressade situationer. Detta kommer även hjälpa dig att på ett mycket bättre sätt kunna ta hand om dina framtida kunder.

Ergonomi
I ett yrke där man tar hand om andra behövs kunskap om hur man på bästa sätt jobbar med sin egna kropp för att själv hålla så länge som möjligt. Vi tillämpar ergonomi i alla moment i yrket. Du kommer få lyssna till en ergonom som föreläser för dig hur du bäst arbetar med din kropp så du minskar belastningsskador.

Höga mål ger dig större möjligheter

Dermaschool har som mål att bli ledande inom Svensk Hud- och Spa terapeut utbildning och samtidigt se till och vara med att utveckla och påverka branschen. Dessa mål ställer höga krav på oss och gör att vi jobbar hårt med att ge dig en så profesionell och bra utbildning som möjligt. Genom att aktivt följa nyheter och internationella influenser samtidigt som vi håller oss själva uppdaterade genom utbildningar kan vi erbjuda dig en mycket innehållsrik och uppdaterad utbildning som skapar större framtida möjligheter för dig i ditt framtida arbetsliv.

elev.jpg

pdf-logo.jpg Klicka här för att ladda ner denna information i PDF format